ČO JE THAJSKÁ MASÁŽ

THAJSKÁ MASÁŽ

Thajská masáž je jedinečný typ masírovania tela a svalov , ktoré je charakteristické naťahovaním tela a intenzívnou hĺbkovou bodovou masážou. V súčastnosti je klasická thajská masáž považovaná za medicínsku disciplínu používanú pri liečení rôznych problémov. Korene tejto masáže siahajú do r. 2500 p.n.l. a jej účinky boli rokmi overované a zdokonaľované. Tradičná thajská masáž nie je len masírovanie svalov a kĺbov , ale predstavuje tiež pracovanie s akupresúrnymi bodmi pozdĺž neviditeľných dráh , nazývaných "desať thajských masážnych dráh" alebo "energetické dráhy". Všetky sa nachádzajú asi 2cm pod pokožkou a prechádzajú celým telom. Stláčanie bodov na týchto dráhach stimuluje prúdenie vnútornej energie ( elementu vzduchu) v tele , priamo lieči choré orgány a žľazy a odstraňuje toxíny z telového tkaniva. Pri tradičnej thajskej masáži sa vyžaduje stláčanie akupresúrnych bodov. Thajská masáž prináša nabudenie energie , osvieženie a celkovú telesnú stimuláciu.
Typická thajská masáž je suchá masáž, bez použitia olejov , len za pomoci malého množstva originálnych , špeciálne a domácky namiešaných bylinkových balzamov. Doposiaľ existujú generácie rodín , ktoré pripravujú balzamy na základe prísne strážených receptov, ktoré sa dedia z pokolenia na pokolenie. Každý výrobca si zakladá na originálnom zložení bylín, z ktorých tieto balzamy, prípadne olejčeky vyrába.  

V súčasnosti sú všeobecne známe aj thajské aromaterapeutické masáže za použitia prírodných masážnych olejov. Pri týchto masážach je dôležitá čistota olejov, teda ich bezchybné a výhradne prírodné zloženie, ktoré v súlade s princípmi ajurvédy nezanáša telo škodlivinami a rozprúdi energie v tele.

Nemenej známou je aj masáž pomocou bylinkových masážnych gulí , tzv. THAI HERBAL BALL masáž.
Jedná sa o originálnu tradičnú thajskú procedúru , ktorá je zameraná na vyváženie životnej energie , tzv. prány , za pomoci stimulácie kanálov v ktorých prúdi. Za použitia špeciálnych bylín, z ktorých sú masážne gule vyrobené, sa tlakom na kanáloch a akupresúrnych bodoch stimuluje krvný a lymfatický obeh. Výsledkom je detoxikácia organizmu, odstránenie toxínov z tela a výrazný je aj ich aromaterapeutický efekt.

Vyskúšajte si aj Vy pravé thajské masážne výrobky, ktoré sme pre Vás starostlivo vybrali a skompletizovali. Všetky výrobky sú jedinečné svojho druhu a použita , od tých najkvalitnejších výrobcov.

 thai_massage.jpg

Naspäť
Rýchly telefónny kontakt:
(421) 55 677 19 36